N.B. De genoemde artikelen verwijzen naar het Huishoudelijk Reglement van VvE Hof ter Hage. In het Huishoudelijk Reglement zijn enerzijds de regels vastgelegd voor een goed bestuur van de Vereniging van Eigenaars (voortaan VvE genoemd) en anderzijds de regels waaraan de bewoners (eigenaars en huurders) zich te houden hebben.
Dit trefwoordenregister heeft geen juridische status maar is voor een groot deel gebaseerd op aktes en het Huishoudelijk Reglement die wél een juridische status hebben. Het bevat daarnaast praktische tips, die niet in het Huishoudelijke Reglement staan.

Vooraf: het Appartementencomplex
Ons appartementencomplex heet Hof ter Hage.
Het complex heeft drie ingangen:
Kleine Nobelstraat (nrs. 10 t/m 88; 40 appartementen)
Prinsestraat (nrs 6 t/m 6J; 8 t/m 8G; 10 t/m 10B; 21 appartementen)
Torenstraat (nrs. 7 t/m 7B, 9 t/m 9B; 13 t/m 13E; 15 t/m 15C; 17 t/m 17E; 19 t/m 19C; 21 t/m 21E; 23 t/m 23C; 36 appartementen).

De buitendeuren van deze toegangen zijn tussen 6.00 uur ’s morgens en 19.00 uur ’s avonds open voor bezoekers, postbodes en bezorgers e.d. De binnendeuren zijn altijd gesloten. Als dit laatste niet het geval is en u kunt de binnendeur niet zelf op slot doen, dan graag de afdeling onderhoud van VVE Beheer bellen. Zie VvE Beheer.

Het is zeer onverstandig om ’s avonds of ’s nachts de buitendeuren te openen, als het niet met zekerheid om bekenden gaat. Wie ‘s nachts belt heeft hier hoogstwaarschijnlijk niets te zoeken.

Afval: huisvuil in de gemeenschappelijke containers

De gemeenschappelijke vuilniscontainers staan opgesteld in een afgesloten deel van de expeditiehof voor de winkels op de begane grond. Op maandag en donderdag worden de bakken geleegd.

Gooi vuilniszakken en ander afval niet uit ongeduld of gemakzucht in een overvolle container die toevallig vooraan staat. Als de klep daardoor niet meer dicht kan, veroorzaakt dat stankoverlast en onhygiënische toestanden (ongedierte, zwerfvuil). In een container verderop is vaak nog wel plaats.
De bewoners wordt ook vriendelijk verzocht om kartonnen dozen in elkaar te klappen. Lege kartonnen dozen nemen in hun volledige doosvorm veel onnodige ruimte in de containers in beslag, waardoor andere bewoners hun reguliere afval vaak niet goed kwijt kunnen.

Het is niet toegestaan om huisvuil op de balkons, op de galerijen en in de andere gemeenschappelijke ruimtes op te slaan (Huishoudelijk Reglement artikel 22).
Het is evenmin geoorloofd om grof vuil (oude stofzuigers, koelkasten e.d.) in de vuilniscontainers te gooien of los in de afvalruimte te zetten (Huishoudelijk Reglement artikel 22).

Administratief beheerder
Zie VVE-Beheer

Afval speciaal
Grofvuil
Voor grof vuil kan men tussen acht uur ’s morgens en vijf uur ’s middags het gemeentelijke telefoonnummer 070 - 3660 808 bellen. Het wordt dan gratis opgehaald. Men moet het zelf tussen zeven uur en kwart voor acht’s morgens op gepaste wijze aan de straat zetten: niet los maar bij elkaar gebonden en zonder spijkers. Van maandag t/m zaterdag kan men tussen half negen ‘s morgens en vijf uur ’s middags grofvuil en bouwafval ook naar een afvalstation brengen. Zie Afvalstations.

Glazen flessen en potten
Containers voor lege glazen flessen en potten (wit en gekleurd) staan op de Vleerstraat die evenwijdig loopt met de Torenstraat. De containers zijn te bereiken door het oversteken van de Torenstraat ter hoogte van de Kleine Nobelstraat. Sla op het tegenoverliggende Agnietenpad na ca. 10 m linksaf de Amicitiahof in en loop de Korte Vleerstraat uit tot de Vleerstraat. Daar staat voor een massief utiliteitsgebouw een container voor oud papier en even verderop twee containers voor flessen (een voor wit en een voor gekleurd).

Oud papier
Oud papier kan men kwijt in de container in de Vleerstraat (zie boven). Eens in de maand wordt oud papier ook langs de straat opgehaald. Raadpleeg voor de juiste dagen de huisvuilkalender van de gemeente, die iedereen in november in de bus krijgt. In de afvalruimte van het appartementencomplex Hof ter Hage zelf vindt geen scheiding van afval plaats.

Klein chemisch afval

Tot klein chemisch afval behoren o.a. batterijen en accu’s, spaarlampen en tl-buizen, bestrijdingsmiddelen, benzine, motorolie, alles wat met verven te maken heeft en andere giftige stoffen zoals kwikthermometers. Klein chemisch afval kan worden ingeleverd bij de winkels waar het spul gekocht is of bij een van de drie afvalstations van de gemeentereiniging. Zie Afvalstations.

Lege batterijen kunnen ook worden ingeleverd bij ijzerhandel Van den Toorn & Stolp, Prinsestraat 107 en bij Albert Heijn.

Verlopen of niet gebruikte medicijnen en injectienaalden
kunt u inleveren bij uw apotheek.

Oude kleding en textiel
Nog draagbare kleding waar u iemand anders blij mee kunt maken kunt u kwijt bij
Second Best, Korte Molenstraat 7, 2513 BM Den Haag, tel 070 – 364 4044
Second Hand Rose, Mauritskade 69 A, 2514 HH Den Haag, tel 070 – 346 7144
Emmaus Welvaartsresten, Prinsegracht 36, 2512 GA Den Haag, tel 363 9273
Leger des Heils Kledinginzameling 0900 -99 000 99

Afvalstations
De dichtstbijzijnde afvalstations voor klein chemisch afval, grofvuil en bouwafval, wit- en bruingoed, glas (uitgezonderd glazen flessen en potten) en papier en karton zijn open van maandag t/m zaterdag van 8.30 – 17 uur. U vindt ze
in Scheveningen: Vissershavenstraat 2
op de Binckhorst: Plutostraat 1.

ALV: algemene ledenvergadering
Zie Huishoudelijk Reglement artikelen 5 t/m 8 en onder trefwoord VvE.

Ambulance
De enige ingang die op grond van de Arbo-wet geschikt geacht wordt voor ambulancepersoneel met brancard is die aan de Kleine Nobelstraat. Het ambulancepersoneel kan vandaar zonder traplopen alle appartementen bereiken.

Apotheken
De dichtstbijzijnde apotheek is:
Hofstad Apotheek
Korte Poten 7A
2511 EB Den Haag
tel 070 – 3464 748
open: ma t/m vr 8.30-18 uur, za 10-16 uur


Balkons
Het is niet toegestaan om huisvuil op de balkons op te slaan (Huishoudelijk Reglement artikel 22).
Het is ook niet toegestaan om kasten en hokken en dergelijke die hoger zijn dan het hek en/ of de terrasafscheidingen van het balkon op uw balkon neer te zetten (artikel 13).
Het is evenmin toegestaan om wasgoed, kleding en beddengoed buiten de balkons op te hangen. Droogrekken dienen bij voorkeur niet hoger te zijn dan het balkonhek (artikel 17).
Ook bloembakken mogen niet aan de buitenkant van de balkons worden opgehangen omdat er al gauw wat naar beneden kan vallen, wat overlast kan veroorzaken bij de benedenburen (artikel 17).
Vanzelfsprekend is het ook verboden om afval en andere zaken over de balkons of uit de ramen te gooien (artikel 16, lid 2). Het is eveneens niet toegestaan om kleden, lopers, bezems, stofzuigerzakken e.d. buiten de balkons schoon te maken (artikel 16, lid 3).

Barbecue
Barbecuen is nergens toegestaan, behalve op de balkons die liggen aan de buitenzijde van Hof ter Hage en dan nog alleen als er geen overlast ontstaat voor andere eigenaars (Huishoudelijk Reglement artikel 14, lid 4). In en rondom de binnentuin is barbecuen niet toegestaan.

Centrale systemen (antennesysteem, rioleringssysteen, ventilatiesysteem, verwarmingssysteem / stadsverwarming). Zie: Technische installaties.

Commissies
Contact(personen) en VvE

Contact(personen)

Als iets in de gemeenschappelijke ruimten niet goed werkt (toegangsdeuren die niet sluiten, buitenlampen die niet branden, liften die niet werken en dergelijke) of als er andere storingen zijn of dingen die hersteld moeten worden, kunt u dat melden bij VVE-Beheer (Huishoudelijk Reglement artikel 16, lid 5).

VvE Beheer, Ampèrelaan 4, postbus 1192, 2280 CD Rijswijk.
Tel. 070-399 31 42 of 390 5051
Fax 070-398 87 60


Via de website www.hofterhage.nl kunt u communiceren met het bestuur, de commissies en de administrateur VvE Beheer. VvE Beheer heeft ook een eigen website www.vve-beheer.nl; hun e-mailadres is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zie ook de rubriek Contact op de website.

Er is ook een ideeënbus waar u terecht kunt met klachten, oplossingen en andere ideeën. De ideeënbus is geplaatst in de parkeergarage rechts van de ingang naar de lift en het trappenhuis aan de kant van de Prinsestraat. De secretaris-penningmeester zorgt ervoor dat uw brief aan de juiste persoon ter behandeling wordt overgedragen.

Onder het bestuur ressorteren diverse commissies. We noemen ze hieronder.
Technische commissie: Hans Huinck, Joop Maasakkers, At Mureau en Chesley Rach en het bestuurslid Léonie Vermeulen.
Communicatiecommissie: Henk Fictorie (webbeheerder), Murk Salverda (redactie), Michiel van der Vaart (Hofjournaal), Edwin Wijnbergen (Hofjournaal), en de bestuursleden Leonie Vermeulen en Ron Stultjens.
Algemene commissie / Welkomstcommissie: Rob Soeters en het bestuurslid Léonie Vermeulen.

Garage
De garage voor bewoners ligt onder het expeditiehof van Albert Heijn en de andere bedrijven. Met twee autoliften kan men van en naar niveau –1 komen waar de garage voor bewoners is gevestigd. De autoliften zijn 190 cm hoog, 240 cm breed en 520 cm lang.
Als u naar de garage voor bewoners wilt, rijdt u met gebruik van uw keycard door de rechteringang  van de poort in de Nobelstraat naar de autoliften. Neem niet in haast het linkerhek, als dat toevallig openstaat. Dat kan het elektronische systeem in de war brengen. In noodgevallen kan het bestuur beslissen om de linkerdeur voor binnenrijdend verkeer open te stellen. Als u de garage uitrijdt, moet u kiezen voor wat dan voor u het rechterhek is.

In het algemeen geldt: behandel de lift en de andere installaties met zachtheid en overleg.

Op uw eigen parkeerplaats is uitsluitend het stallen van vervoermiddelen toegestaan en niet de opslag van afval. Van de bewoners wordt verwacht dat ze hun eigen parkeerplaats schoon houden.

Geluidsoverlast

Eigenaars en bewoners dienen er zorg voor te dragen dat door hun toedoen geen geluidshinder (harde muziek of ander luidruchtig gedrag) wordt ondervonden door de andere bewoners (Huishoudelijk Reglement artikel 17, lid 1). Dat geldt met nadruk ook voor geluid in verband met verbouwingen (boren en timmeren e.d.), wat dit betreft in het bijzonder tussen tien uur ’s avonds en acht uur ’s morgens (artikel 23).

Gemeenschappelijke ruimten

Het is niet toegestaan in de gemeenschappelijke ruimten fietsen, bromfietsen, motorfietsen, kinder- en wandelwagens of andere voorwerpen te laten staan. Genoemde zaken kunnen op last van het bestuur worden verwijderd. Fietsen mogen wel voor langere tijd gestald worden in de fietsrekken in de expeditiehof op de begane grond (Huishoudelijk Reglement artikel 18, lid 2).

Gevaarlijke stoffen
Gevaarlijke stoffen zoals benzine, olie, munitie, vuurwerk e.d. mogen niet worden opgeslagen of worden gebruikt in de appartementen, de bergingen en de garages. (Huishoudelijk Reglement artikel 12).

Harde vloeren
Bij het leggen van harde vloeren zijn de eigenaars/huurders verplicht om een door de Nederlandse Stichting Geluidshinder goedgekeurde geluidsisolerende onderlaag aan te brengen met een dikte van minimaal 8 millimeter. Dit geldt ook voor de bijkeukens (Huishoudelijk Reglement artikel 14, lid 1).

Huisdieren en andere dieren
Het houden van huisdieren in uw appartement is toegestaan, mits dat niet leidt tot overlast voor andere bewoners (Huishoudelijk Reglement, artikel 13 (lid 5).
Ter voorkoming van vervuiling van het appartementencomplex is het voeren van vogels en andere dieren niet toegestaan (artikel 16, lid 1).
Buiten het eigen appartement moeten huisdieren in het gebouw en in de binnentuin en de andere gemeenschappelijke ruimten aangelijnd of gekooid zijn. Agressieve dieren dienen gemuilkorfd te zijn. De aangelijnde dieren mogen niet worden uitgelaten in de binnentuin of een van de andere gemeenschappelijke ruimten. Als er onverhoopt door huisdieren van een van de bewoners toch vervuiling of schade in het gebouw of de binnentuin ontstaat, dan moet de eigenaar van het dier de viezigheid opruimen en de schade herstellen. Gebeurt dat niet, dan doet de VvE dat onder doorberekening van de kosten aan de bezitter van het dier (Huishoudelijk Reglement artikel 19).

Lekkages
Het is verstandig om in de vroege herfst uw stadsverwarmingruimte te controleren op mogelijke lekkages (Hofjournaal 2008).
Wasmachines en vaatwasmachines dienen voorzien te zijn van een goed werkend waterslot (Huishoudelijk Reglement artikel 11, lid 3).
Jacuzzi’s en bubbelbaden zijn slechts toegestaan als ze nergens grenzen aan ruimtes van andere bewoners (Huishoudelijk Reglement artikel 14, lid 3).


Liften
De liften van het gebouw hebben alle een eigen nummer; naar dit nummer kan bij storingen gevraagd worden. Als u storing van een van de liften constateert, verzoeken wij u zo spoedig mogelijk de administratief beheerder van Hof ter Hage te bellen: tel 070 – 399 3142. Zet dit nummer svp in het adresboek van uw mobieltje.

Er zijn drie buitenliften, bij elke straatingang één: lift 1 aan de Torenstraat, lift 6 aan de Prinsestraat en lift 7 aan de Kleine Nobelstraat. Daarnaast zijn er rond de binnentuin vier panoramaliften die toegang geven tot de woningen aan de Torenstraat en de Prinsestraat: de liften 2 t/m 5.

In de liften en trappenhuizen (en andere gemeenschappelijke ruimtes) mag niet gerookt worden. (Huishoudelijk Reglement artikel 17, lid 2).

Verhuizers hebben een voorkeur voor de ingang aan de Torenstraat en die aan de Kleine Nobelstraat.
De entree aan de Kleine Nobelstraat is de enige ingang voor ambulancepersoneel met brancard.

Openbaar vervoer

Vanuit Hof ter Hage heeft u per openbaar vervoer uitstekende verbindingen met de beide hoofdstations van Den Haag: (Centraal Station en Hollands Spoor) en met de voorsteden Scheveningen, Delft, Wateringen, Nootdorp en Zoetermeer. Trams en bussen gaan op werkdagen ongeveer om de 10 minuten; op zon- en feestdagen om de ca. 15 minuten. Lopend zijn de stations te bereiken in 10 à 15 minuten.

Langs het Buitenhof rijden de volgende trams en bussen:
Tramlijn 1: Halte Kneuterdijk/Buitenhof: in de ene richting naar station Hollands Spoor en naar de Haagse Hogeschool, Oud-Rijswijk en Delft (Prinsenhof, Station), in de andere naar het Vredespaleis, World Forum en Scheveningen (Kurhaus, strand en uitgaanscentra).
Tramlijn 15/16: Halte Lange Vijverberg/Buitenhof: in de ene richting naar station Holland Spoor (HS) en Wateringen, in de andere naar Centraal Station, Oud-Rijswijk en Nootdorp Centrum.
Tramlijn 17: Halte Torenstraat of halte Gravenstraat/Buitenhof bij de Bonneterie: in de ene richting naar het Gemeentemuseum, het Museon en het Omniversum in het Statenkwartier, in de andere
via de Kneuterdijk eerst naar het Centraal Station en daarna naar station Holland Spoor en vandaaruit naar station Rijswijk en Wateringen.

Bussen die stoppen op de halte Hofweg bij het Binnen- en het Buitenhof.
Bus 22: gaat via het stadhuis naar het Centraal Station en vandaar naar de Benoordenhout met het ziekenhuis Bronovo en verder naar Duinzigt; in de andere richting gaat hij via Madurodam en het Kurhaus naar het Noorderstrand.
Bus 24: gaat in de ene richting via het stadhuis naar het Centraal Station, Bezuidenhout en station Mariahoeve en in de andere richting naar het Vredespaleis, Haga-Ziekenhuis Sportlaan en Kijkduin (strand).

Door de tramtunnel (halte Spui of halte Grote Markt) rijden de volgende tramlijnen:
Tramlijn 2: rijdt in de ene richting naar het Centraal Station, station Laan van Nieuw Oost-Indië, Medisch Centrum Haaglanden/Antoniushoeve en Leidschendam-Noord; in de andere richting gaat hij via de Oude Haagweg (begraafplaatsen Eik en Duinen en ziekenhuis Parnassia) naar Houtwijk en Loosduinen.
Randstadrail 3: rijdt via Medisch Centrum Haaglanden/Westeinde-ziekenhuis en de Laan van Meerdervoort naar Den Haag-Loosduinen en in de andere richting via het Centraal Station en station Laan van Nieuw Oost-Indië naar Forepark en Zoetermeer Centrum-West.
Randstadrail 4: rijdt in de ene richting naar Haga-ziekenhuis Leyenburg en Den Haag/De Uithof, in de andere via het Centraal Station en station Laan van Nieuw Oost-Indië naar Forepark en Zoetermeer Javalaan.
Tramlijn 6: gaat langs de Schilderswijk en door Transvaal naar Haga-ziekenhuis Leijenburg en in de andere richting via het Centraal Station en Station Mariahoeve naar Medisch Centrum Haaglanden/ziekenhuis Antoniushoeve.

Overlast
In het algemeen dient alles wat op het gebied van geluid, stank, afval, trilling, visuele hinder en huisdieren overlast kan geven aan de andere bewoners van het appartementencomplex beslist te worden vermeden.
(Zie de artikelen 12 t/m 23 van het Huishoudelijk Reglement; zie ook onder de trefwoorden afval, balkons, barbecue, geluidsoverlast, gevaarlijke stoffen, harde vloeren, huisdieren, lekkages, roken, visuele hinder).

Parkeren bezoekers
Betaald parkeren op straat van maandag t/m zaterdag van tien uur ’s morgens tot tien uur ’s avonds; op zondag van twaalf uur ’s morgens tot tien uur ’s avonds.
De Torengarage schuin tegenover Hof ter Hage heeft een speciaal avondtarief van 8 € van zes uur ’s avonds tot de volgende morgen zes uur.

Roken
Het is niet toegestaan te roken in gemeenschappelijke binnenruimten zoals de trappenhuizen, de liften en de parkeergarage (Huishoudelijk Reglement artikel 17, lid 2). Wel is het toegestaan om in de tuin te roken. Graag zelf asbakken meenemen.

Technische installaties
–Aan de centrale installaties mogen door de eigenaren of huurders geen reparaties worden verricht (Huishoudelijk Reglement artikel 18, lid 3). Voor reparaties aan deze gemeenschappelijke installaties dient contact te worden opgenomen met de administratief beheerder. Zie VvE Beheer.

–Er is een centraal antennesysteem voor radio, televisie en internet. Schotelantennes zijn niet toegestaan. (Huishoudelijk Reglement artikel 10).
–Er is een centraal rioleringssysteem. Toiletten en andere afvoerpijpen mogen niet gebruikt worden  voor het lozen van dingen die verstopping of verontreiniging kunnen veroorzaken. Schade die het gevolg is van het negeren van deze regel, komt geheel voor rekening van de eigenaar of bewoner.
–Er is een centraal ventilatiesysteem. Andere ventilatie- en afvoersystemen dan het standaard systeem zijn niet toegestaan. Mobiele ventilatoren kunnen wel. (artikel 10).
–Er is een centraal verwarmingssysteem: Hof ter Hage maakt gebruik van stadsverwarming. Het stadsverwarmingssysteem zorgt zowel voor verwarming van de ruimte als voor warm water. De thermostaat van de verwarming kan niet lager worden gezet dan 5 graden Celsius. Het systeem van verwarming kan niet onafhankelijk van het warmwatersysteem worden uitgezet.
Het is niet toegestaan om in de appartementen open haarden, oliekachels e.d. in te bouwen. Alle apparaten met open vuur zijn verboden. Dit in verband met de brandveiligheid. (artikel 11).

Vooral in de winter moet men rekening houden met een lage luchtvochtigheid wat tot te grote droogte in huis kan leiden en tot krimp en schade bij stoffen die gevoelig zijn voor luchtvochtigheid zoals hout en papier en de menselijke huid. Een bevochtiger is dan gewenst.

Uiterlijk gebouw
Het is vanzelfsprekend niet toegestaan om veranderingen in het gebouw aan te brengen die de hechtheid van de constructie van het gebouw in gevaar brengen.
Het is bovendien niet toegestaan om veranderingen in het architectonische en esthetische uiterlijk van het gebouw aan te brengen zonder goedkeuring van het bestuur resp. de algemene ledenvergadering. Er bestaan strikte voorschriften voor de kleuren van zonne- en windschermen (Huishoudelijk Reglement artikel 13, lid 4), voor naamplaatjes (artikel 14, lid 2) en voor vlaggen (artikel 14, lid 6).

Veiligheid
Alle bewoners wordt gevraagd zich bewust te zijn van hun medeverantwoordelijkheid voor de veiligheid in en rond Hof ter Hage. In dat kader wordt de bewoners verzocht het volgende te doen (Huishoudelijk Reglement artikel 21):
–bij het binnengaan of uitgaan van het gebouw controleren of de toegangsdeuren inderdaad goed gesloten zijn
–opletten dat bij het binnengaan of uitgaan van het gebouw geen onbekenden binnenglippen
–de buitendeuren slechts te openen voor de eigen bezoekers
–ongewenste of gevaarlijke situaties, beschadigingen of gebreken te melden bij de administratief beheerder of bij een lid van het bestuur via deze website
–goed zorg te dragen voor de eigen sleutels en de keycard. Als men zijn sleutels of keycard is kwijtgeraakt, dient u dat onmiddellijk te melden aan VVE-beheer. Zij zorgt voor vervanging (met uitzondering van de eigen voordeursleutel.

Het is zeer onverstandig om ’s avonds of ’s nachts de buitendeuren te openen, als het niet met zekerheid om bekenden gaat. Wie ‘s nachts belt heeft hier hoogstwaarschijnlijk niets te zoeken.

Verzekeringen
De opstalverzekering van het hele complex komt voor rekening van de Vereniging van Eigenaren inclusief een eigen risico bij waterschade ad € 1000 per geval. In uitzonderlijke gevallen, bijvoorbeeld bij wangedrag, kan van een eigenaar betaling van de schade worden gevorderd (Huishoudelijk Reglement artikel 14, lid 5).
Ten behoeve van elk appartement is in de gemeenschappelijke opstalverzekering een extra bedrag per appartement van € 40.000 meeverzekerd. Op die manier zijn door de eigenaar aangebrachte extra voorzieningen die als onroerend goed kunnen gelden zoals een harde vloer, een luxere keuken of luxer sanitair e.d. automatisch meeverzekerd (artikel 26).

Visuele hinder
Het is niet toegestaan om afscheidingen of wat dan ook aan te brengen die de lichtinval of het uitzicht van andermans woningen kunnen belemmeren (Huishoudelijk Reglement artikel 13, lid 2).

VvE (Vereniging van Eigenaars)
De VvE behartigt de gemeenschappelijke belangen van de eigenaars-bewoners van het appartementencomplex (dus niet die van de winkels).
Het bestuur bestaat uit drie personen, te weten een voorzitter, een secretaris-penningmeester en een lid. Op dit moment worden die functies bekleed door:
Hans ’t Hart, voorzitter van de VvE en van de ALV. Ron Stultjens, secretaris-penningmeester. Belast met de Communicatiecommissie waaronder het Hofjournaal en de website vallen.
Leonie Vermeulen, algemeen bestuurslid, belast met de Technische commissie en de Algemene commissie / Welkomstcommissie.

De leden van het bestuur worden voor een periode van drie jaar benoemd door de algemene ledenvergadering (ALV) en zijn tweemaal herkiesbaar. De maximale bestuursperiode bedraagt dus negen jaar.
Onder verantwoordelijkheid van het bestuur fungeren de volgende commissies: Algemene Commissie, Communicatiecommissie, Technische Commissie en Welkomstcommissie.
De ALV benoemt uit haar gelederen de Kascommissie die voor de jaarlijkse vergadering van de ALV controle uitoefent op het gevoerde financiële beleid en aan haar rapporteert. De commissie bestaat uit minimaal 2 leden. Zij worden voor een periode van drie jaar benoemd en zijn tweemaal herkiesbaar. De maximale periode bedraagt dus negen jaar.

VVE Beheer
Adres:
VvE Beheer
Ampèrelaan 4
postbus 1192
2280 CD Rijswijk
tel. 070-399 31 42 of 390 5051
fax 070-398 87 60


Het bestuur van de VvE wordt ondersteund door een administrateur van VVE-Beheer, de heer Kevin Rosdorff. Bij VVE-Beheer kunt u terecht met al uw vragen en klachten betreffende het appartementencomplex. VVE -Beheer beoordeelt of het de zaak zelf ter hand neemt of uw vraag doorspeelt naar het bestuur. U krijgt in ieder geval bericht hoe en door wie uw vraag in behandeling is genomen.
1. Technische klachten kunnen gemeld worden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
2. Vragen aangaande betalingen kunnen gesteld worden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
3. Alle andere vragen kunnen gesteld worden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.



Tekst website VvE / alfabetisch geordend op trefwoord [Murk Salverda, Stephen de Vries]